Thuis, vanaf de bank een laatste bericht over zomerkamp deze week. Wat was het fantastisch. Prachtig weer, een betrokken, enthousiaste groep jongeren en een bevlogen team van leidinggevenden. Wij hebben genoten van de kinderen en de tieners.

Helaas was er ook een tijd van afscheid nemen, 10 derdeklassers gingen dit jaar voor het laatst mee. Heel hartelijk dank voor de fijne tijd die we met jullie hebben gehad! Altijd weer mooi om te horen hoe enthousiast ze zijn om later zelf ook kampleiding te worden. De nieuwe generatie staat alweer klaar :).

Gisteravond sloten we de avond af bij het kampvuur. Er heerste een rustige, gezellige sfeer en we werden ruimschoots voorzien van versnaperingen. Toen om 00.00 uur de clubkinderen naar bed moesten, was de rust ver te zoeken. De laatste avond maakten ze er nog een feestje van, maar rond 1.00 uur lagen ze dan toch te slapen. Om 2.00 uur gingen ook de tieners naar bed. De nachtwachten lagen uiteindelijk rond 3.00 uur op bed.

Vanmorgen rond 4.30 uur hoorden we een hoop gestommel en gesmoes. De clubmeisjes hadden bedacht dat ze de nacht verder door gingen brengen op de trampoline. Gelukkig maakten ze niet al te veel herrie, waardoor de damesleiding besloot ze lekker te laten gaan (zodat ze zelf konden blijven liggen), want om 5.45 uur gingen de eerste wekkers alweer.

En toen was daar het moment dat we de deelnemers voor de laatste keer gingen wekken en wat waren ze moe en taai. Uit bed komen is altijd lastig zo’n laatste dag en de oogjes waren dan ook erg klein aan het ontbijt. Er werd niet veel meer gegeten, sommigen besloten zelfs om thuis pas te gaan ontbijten.

Het opruimen verliep, mede dankzij de super hulp van vrijwilligers en ouders, erg vlot. Rond 9.45 uur arriveerden de eerste auto’s in Wekerom en werden de deelnemers weer opgehaald bij Elim.

Moe, maar voldaan, kijken we nu terug op een mooie kampweek. Samen met de deelnemers gingen we op ontdekkingstocht door de Bijbel. Mooie dagopeningen, boeiende gesprekken tijdens wandelingen of de stille tijd, pakkende dagsluitingen, we hebben het allemaal meegemaakt. Het was geweldig!

Morgenochtend na de dienst worden de eerste kampfoto’s getoond bij het koffiedrinken in Elim, iedereen van harte welkom! Op dinsdagavond 6 september is de foto- filmavond in de kerk, noteer deze datum alvast in de agenda.

Voor nu, welterusten, fijne vakantie en hopelijk tot volgend jaar!