Winnaars! Dat is dit jaar het thema van zomerkamp. Winnaar word je niet vanzelf. Daarvoor moet je trainen en oefenen. Je moet dingen doen en dingen laten. We gaan deze week niet nadenken hoe we een sportwedstrijd kunnen winnen, maar we gaan met Paulus mee om te ontdekken hoe we winnaars in het geloof worden. Ontdekken hoe we ons geloof handen en voeten kunnen geven in het leven van alledag.  Hoe kunnen wij trainen en oefenen om sterker te worden in het geloof? Hoe gaan we om met tegenslagen/hobbels op onze weg?

In deze kampweek staat Paulus als het ware aan de kant. Hij rent met ons mee en moedigt ons aan. Hoor je wat hij zegt? ‘Kom op, blijf geloven! God houdt van jou! Vertel het verder en ga ervoor!’ Weet je waarom hij dat doet? Hij wil dat wij de wedstrijd winnen. Dat we gaan voor Go(u)d! Alleen dan winnen wij de mooiste prijs die er is.

Kijk maar naar dit Bijbelgedeelte:

2 Timotheüs 4: 7-8

  1. Maar ik heb de goede strijd gestreden, de wedloop volbracht, het geloof behouden. 8. Nu wacht mij de erekrans van de gerechtigheid, die de Heer, de rechtvaardige Rechter aan mij zal geven op de grote dag; en niet alleen aan mij, maar aan allen die naar Zijn komst hebben uitgezien.

Het kamplied is ‘Stel je voor’, klik hier om deze alvast te oefenen.