Tijdens het zomerkamp duiken we dit jaar in leven van Jozef, aan de hand van het thema: ‘De droom van je leven’. In het leven van Jozef hadden dromen namelijk een belangrijke betekenis.

Jozef wordt voorgetrokken door zijn vader. Ook krijgt Jozef dromen van God. Dit zijn voor de broers redenen om Jozef te verkopen aan een aantal handelaren. Zij verkopen Jozef weer aan ene Potifar, een rijk, Egyptisch man. God gaat met Jozef mee naar Egypte en zorgt ervoor dat Jozef een goede positie krijgt in het huis van Potifar.

Uiteindelijk belandt Jozef in de gevangenis, maar zelfs daar zorgt God voor Jozef. Jozef krijgt ook in de gevangenis een goede positie en door Jozef de gaven te geven om dromen uit te leggen zorgt God ervoor dat Jozef in het paleis van de Farao belandt. Jozef wordt zelfs onderkoning van Egypte!

Als zijn broers voedsel komen kopen in Egypte, vergeeft Jozef zijn broers en kan Jozef zijn vader weer na lange tijd ontmoeten.

De belangrijkste les die wij uit het leven van Jozef kunnen leren, is dat waar je ook heen gaat, God bij je is. Deze kampweek zullen wij door het leven van Jozef ontdekken wie God is en wat Hij in ons leven voor ons kan betekenen.

Het kamplied van dit jaar is: ‘God heeft een plan met je leven’, zie de link hieronder