Goedenavond allemaal! Alweer de allerlaatste dag van het kamp is aangebroken… Wat is het snel gegaan! Vanmorgen werd de leiding verrast met een overheerlijk ontbijt gemaakt door de 3e-klassers. We hoefden ze zowaar niet eens wakker te maken! We kregen aardbeien, nutella, croissants en Kaiser broodjes, heerlijk! Bedankt lieve 3e -klassers ?

Na het ontbijt ging de dagopening over rust bij de TOV! en bij de club over loven en prijzen. Bij de club hebben we dat in praktijk gebracht door met elkaar te zingen en zo God te loven om wie Hij is. Bij de TOV! is er kritisch gekeken naar hun agenda’s, en hebben ze nagedacht over hoe ze rust en tijd voor God kunnen inplannen in hun agenda.

Na de dagopening hebben we een bosspel gedaan. Dit was fotomemory, er moesten dus 2 dezelfde plaatjes worden gezocht. Ondertussen werd er alvast warm eten gemaakt. Verse tomatensoep en macaroni! Volgens een deelnemer was het lekkere tomatensoep, maar is de tomatensoep van haar vader wel veeeeel lekkerder ?.

Na het eten was er veel corvee helaas. Het was bij de afwasploeg een heel groot waterballet, maar uiteindelijk is alles schoon teruggekomen. ’s Middags hebben we expeditie Robinson op het veld gedaan, hier werd niet alleen fysieke maar ook mentale kracht vereist. En na 6 nachten slaapgebrek was dat best een uitdaging. Na het spel werden de slaapzalen opgeruimd, flink geknutseld aan de kampkrant en vet lekkere hotdogs warm gemaakt die we van de ouders van Tom hebben gekregen. Ze waren echt superlekker en we hebben er met z’n allen van genoten! Na het eten begonnen de voorbereidingen voor de Bonte Avond. De derde-klassers hebben een leuk leidingspel gedaan waarbij allerlei dingen geproefd moesten worden. Inge heeft gesmuld van rauw ei en Lennard van zijn olvarit hapje. Er werden daarna stukjes gedaan door de meiden en was er natuurlijk het Ja-Ik spel. Tot slot hadden we de uitslag van de spellen, en met stip op nummer 1: DE KOMPASSEN! HOPPA.

Ondertussen staat er een kampvuur klaar waar iedereen bij gaat zitten om echt, echt van de laatste uurtjes te genieten. Verder spreken de foto’s voor zich ?.

Tot morgen!