Vandaag begonnen we de dag om 8.30 met ontbijt. Voor we zover waren had de leiding er al een hele taak opzitten: de meiden van de TOV! uit bed krijgen. Na een lange nacht met veel gekeet waren ze niet wakker te krijgen. Maar met de toeter van het blér-ijzer, de JBLbox met vrolijke muziek, en de superkrachten van de vrouwenleiding die hier en daar een slaapzak wegtrokken kwam er toch langzaam aan wat leven in de slaapzaal. Daarna hadden we ons vaste ritueel met een korte sketch, ochtendgymnastiek liedjes (er wordt steeds enthousiaster meegedaan) en de dagopening. Het ging vandaag zowel bij de club als de TOV! over twijfel. We twijfelen over de kleinste dingen, het begint al met welk beleg je op je brood doet. Maar er kunnen ook grote twijfels in ons leven zijn, over God en geloven misschien wel. Maar er zijn ook dingen die we zeker weten gelukkig! Bijvoorbeeld zoals bij de club naar voren kwam dat God groot en geweldig is, dat Hij leeft en dat hij ooit terugkomt.  

Na de dagopening hadden we een vossenjacht op de camping. Het thema was ‘landen’, en verspreid over de velden zaten dan ook Amerikanen, Nederlanders, een Arabier, Fransman, een Schot en zelfs mensen uit Kameroen en Hawaï. Na de vossenjacht lunchten we met brood en vervolgens deden we een veldspel. Dit spel bestond uit een 4-kamp met voetbal, tweelingrace (erg grappig om naar te kijken), zaklopen en blikgooien. Ondertussen liepen de temperaturen weer lekker op dus werd er tussen de rondes flink gedronken. Na het spel werd er door een deel van de leiding gekookt en door een ander deel met de kids gevoetbald of een spelletje gespeeld.  

Rond 18.00 hebben we een overheerlijk oer-hollands diner gegeten met gekookte piepers, jus, wortels, doperwtjes en kip. De derdeklassers waren met een paar leiding naar Woudenberg om inkopen te doen voor het afscheid, wat nu ineens wel heel verdrietig dichtbij komt… Na het eten hebben we een bosspel gedaan waarbij iedereen individueel hard door het bos heen moest racen voor punten. Er werd fanatiek gerend en vermoeid en bezweet kwamen we weer op de locatie aan. Daar stond drinken en appel klaar, en na de dagsluiting zijn de clubbers gaan slapen. De TOV! bleef nog even bankhangen en snacks eten, maar blijkbaar waren ze de fikadellen en kroketten een beetje zat want opeens renden er 2 naar voren om vervolgens met kapsalon en pizza terug te komen ? De leiding zat ondertussen aan een broodje hamburger dus die mag ook niet klagen.  

We chillen nog even door en dan heerst ook hier hopelijk een serene stilte.