De woensdag in het kamp levert altijd een gescheiden programma op. De TOV!-ers hebben de dag in Giethoorn doorgebracht, de 13- is in Woudenberg gebleven.

Rond half 10 vertrok de bus met TOV’ers naar Giethoorn. Onderweg hebben zij nagedacht over hun sociale leven. Hun dag bestond verder uit een busreis, een poos in een bootje zitten met tussendoor een bezoekje aan de plaatselijke supermarkt. ’s Avonds na terugkomst volgde er nog een avondsluiting en een avondwandeling.

De 13- kon lekker lang uitslapen totdat de TOV’ers vertrokken waren. Bij hun dagopening werd nagedacht over bidden, met als uitgangspunt het Bijbelgedeelte over Nehemia die graag terug wilt gaan naar Jeruzalem om deze (verwoeste) stad weer op te bouwen. Voordat hij aan de koning gaat vragen of dit mag, doet hij nog snel een schietgebedje waarna dit gebed verhoort wordt en Nehemia terug mag naar Jeruzalem. Bidden mag altijd en overal is de uiteindelijke conclusie. De 13- is hierna druk bezig geweest om hun eigen gebed op een baksteen te schrijven. Hiermee werd onze eigen muur gebouwd.

Na de dagopening ging de 13- als veldspel op zoek naar kralen om zo snel mogelijk een kralenketting te maken. Na de lunch is een uitstapje gemaakt naar (nogmaals) het Henschotermeer om hier de middag door te brengen met heerlijk weer. Bij terugkomst was de patat voor hen al onderweg. Na het opsmikkelen hiervan was het tijd voor de stille tijd met meteen aansluitend de dagafsluiting. Een ritje met de huifkar van de eigenaar van de accommodatie was daarna een leuke verrassing!

Nadat de TOV’ers, na een tussenstop voor een ijsje bij het restaurant met de gouden bogen, weer terug kwamen in het kamp, heeft de 13- nog steen, papier, schaar en plakband gespeeld in het bos. Deze dag was voor hen dermate vermoeiend dat ze nu allemaal lekker liggen te slapen. De TOV’ers hebben intussen de avondwandeling erop zitten en genieten op het moment van schrijven van een snack en een spelletje. De woensdag is hiermee bijna ten einde gekomen. We zijn alweer over de helft!