Na een goede, voor kampbegrippen redelijk lange nacht, werd iedereen weer fris en fruitig wakker. In ieder geval de meesten dan. Een paar tieners blijken toch wel een beetje een ochtendhumeur te hebben, maar met zoveel leuke mensen om je heen duurt dat nooit lang. Na het ontbijt kwam Freek met z’n team weer even voorbij, op zoek naar een roedel wolven. Nadat Freek zojuist in zijn gezicht was gelikt door een wolf (holymoly!) stonden de boxen weer klaar voor een vrolijk muziekje.

De TOV! en de clubs hadden vervolgens allebei hun eigen dagopening. Bij de TOV! stond het thema ‘God dienen met je talenten’ centraal; aan de hand van het verhaal van de heer die talenten uitdeelde aan zijn knechten. We leerden met elkaar dat het niet gaat om hoeveel of om wat voor talent je hebt, maar hoe je deze inzet. En dat iedereen uniek is en er altijd wel iets is waar jij goed in bent. Bij de club ging het over gastvrijheid. Toen Elisa in Sunem kwam was daar ook een hele gastvrije vrouw die voor Elisa een kamer maakte in haar huis. De kinderen hebben daarna ook hun eigen welkomstbordje gemaakt. Dus ouders, maak maar vast een plekje vrij in de voortuin ?

Na de dagopening arriveerden er een groep mensen vanuit sportservice Ede. Er was zelfs voor sommige kinderen een bekende gymmeester bij! De derdeklassers hielpen met klaarzetten en al snel konden we gaan starten met het zeskamp. Er werd fanatiek gespeeld, en uiteindelijk bleven er maar weinig kinderen en leiding droog…. Ondertussen stonden er ook een aantal leiding in de keuken overheerlijke pannenkoeken te bakken. Onder deze leiding waren ook een paar beginnelingen die nog nooit een pannenkoekenpan hadden aangeraakt, maar ja, van proberen kan je leren. En sommige pannenkoeken waren iets beter gelukt dan anderen. Maar, om de vraag van een TOV!-er te beantwoorden: nee, de leiding wil niemand vergiftigen. Onze bedoelingen zijn om jullie elke dag met veel liefde te voorzien van overheerlijke maaltijden.

Halverwege de middag was er kampwinkel, werden de slaapzalen en rest van het kampgebouw wat op gekalefaterd, werd er gewerkt aan de kampkrant en werden er groepsfoto’s gemaakt. Met zoveel mensen duurt zo’n foto toch altijd wat langer dan verwacht, maar uiteindelijk pasten we met z’n 68-en op 1 hele picknickbank. Toen was het alweer tijd voor broodjes hagelslag, kip, salami, ham of jam. En ook werden alle kinderen die sinds zaterdag nog niet gedoucht hadden onder de douche geslingerd (woorden van Arie). Alles voor de schone schijn, want douchen doen we dan voorlopig ook niet meer natuurlijk.

De ouderavond was fijn. Fijn om even te ruiken hoe papa en mama ook alweer roken, fijn om weer geld, chips, snoep en schone onderbroeken te krijgen. Maar ook wel een beetje lastig omdat ze uiteindelijk toch ook weer echt moeten gaan. Nadat de bezoekers weer waren vertrokken hebben we samen de dag afgesloten met een filmpje over talenten en een gedicht.

En toen was het tijd voor het smokkelspel! Alle kinderen en tieners zijn inmiddels in het bos, hard strijdend met hun groepje voor nieuwe punten. Een aantal leiding maakt nog even de WC’s schoon of klapt even door de WC’s (weer volgens Arie). Daarna gaat de leiding onze vriend de frituurpan weer aanslingeren voor een lekkere snack voor de deelnemers en de leiding als ze straks terugkomen. En daarna is het weer tijd voor een lekker bedje op de ondertussen al niet meer zo opgeruimde slaapzaal…