Goedenavond allemaal!

Wat hebben wij een ontzettende leuke dag gehad. Na een nacht waarin de meeste super goed hadden geslapen, was er weer wat energie.
Rond 8 uur zaten we aan het ontbijt. Een heerlijk broodje met jam/ hagelslag of andere soort beleg, dat gaat er bij de meeste wel in.
Na het ontbijt was het tijd voor de ochtend gymnastiek, en wat werd er goed mee gedanst! De dagopening was daarna, en dan gaan de club kinderen en de TOV’ers uit elkaar. TOV had een tafel met allemaal lekkere dingen. Ze kunnen morgen vast uitleggen waarom er een tafel vol met lekker stond. Bij beide ging het verhaal over het verloren schaap, het is mooi om te weten dat er altijd Iemand voor ons is!

Toen de kampwinkel open ging, stond er weer een hele rij. Dit is toch wel echt een favoriet bij de kinderen 😉

Rond half 12 zijn we richting het Henschotermeer vertrokken, gelukkig scheen het zonnetje! We aten daar ook lekker broodjes knakworst. Ook hebben we daar een spel gedaan, waar weer fanatiek aan mee werd gedaan. Denk aan twister, touwtrekken of met de laarzen het water in. Ook kregen ze vrij tijd om lekker het water in te gaan of op het zand te chillen.

Half 6 stond het eten op tafel. Dit jaar hebben we de macaroni thuis gelaten en hebben we het gerecht pasta pesto geprobeerd. Dit werd zo goed ontvangen dat zelfs de hele pan leeg was. Na het avondeten houden we altijd stille tijd. Hier lazen we in ons groepje psalm 23. Zou David boos, verdrietig, teleurgesteld of blij zijn toen hij dit schreef?

Na de stille tijd gingen we naar het bos om een bosspel te doen. Dit spel was helemaal in het thema van de dagopening. Er zaten in het bos allemaal gekleurde schapen verstopt die je met je groepje op moest zoeken. Maar niks is minder waar, er liepen 2 wolven in het bos. Zij probeerde te voorkomen dat de deelnemers er met een schaap vandoor gingen. Ze konden dit voorkomen door in een rondje te gaan staan en te zingen: ‘ik ben niet bang voor de boze wolf, ben niet bang, ben niet bang..’ De wolven hebben uiteindelijk maar 2 schapen gevangen 😉

Na het bosspel hebben we gezamenlijk de dag afsluiting gehouden en gingen de jongste op tijd richting bed. Morgen hebben we een drukke dag en we willen natuurlijk ervoor zorgen dat als jullie komen, dat ze dan wel wakker zijn. Niet dat ze ineens allemaal op hun bedje liggen te slapen 🙂

! Morgen mogen de auto’s worden geparkeerd bij de buren. Het adres is: De Heygraeff 3A, Woudenberg. Ook zullen de parkeerwachters u een plekje toe wijzen.

Bij de clubmeiden is het momenteel al helemaal stil. Hoe het bij de clubjongens gaat zullen we maar niet zeggen, maar het heeft iets te maken met in de regen rennen…

Tot morgen allemaal!